Smart val i livet

15 jul 2021

Tillsammans i laget, tillsammans i föreningen

Glädjen och gemenskapen i att vara med i en förening ger en alldeles speciell energi. Vi har många fina föreningar i Skåne, en av dem är Torna Hällestads IF.

Nyckelordet är tillsammans. Tillsammans i träning, tillsammans i tävling. Tillsammans i medgång och motgång. Tillsammans i laget, tillsammans i föreningen. Tillsammans i att baka fika till kiosken, tillsammans i att tvätta matchkläder och fixa med lotterna. Och så vidare. 

Glädjen och gemenskapen att vara med i en förening ger så mycket energi och en alldeles speciell energi. Vi har så många fina skånska idrottsföreningar, och andra föreningar, där så många engagerar sig varje dag, varje vecka. 

Sprida energi i det lokala föreningslivet

För oss på Skånska Energi är det viktigt och självklart att stödja det lokala föreningslivet, och vi sponsrar aktivt ett tiotal klubbar och föreningar i vår närhet. En av dem är THIF, Torna Hällestads IF.

I Torna Hällestad är en av många eldsjälar Linda Wångmar Lindhagen. Hon har tränat THIF:s F04-lag – flickor födda 2004 – ända sedan knatteåldern, men det här året är ändå något alldeles speciellt. 
I år utgör nämligen Lindas tjejer kärnan i Torna Hällestads nybildade damlag och har tagit klivet upp i seniorfotbollen. Och inte nog med det: Linda själv har tagit klivet in på plan och spelar med laget.

Så när THIF tar emot Skabersjö DFF på Tornavallen en varm eftermiddag i juli så får vi se mor och dotter spela match tillsammans! Linda stabil och rutinerad därbak i mittförsvaret, Hedda snabb och passningssäker på mittfältet. 

THIF:s damlag inledde seriespelet som nykomling i division 4 Sydvästra Skåne med två förluster, vann sedan tredje matchen mot Klagshamn borta – men idag lossnar det ordentligt! Det blir seger över Skabersjö med hela 4-1, bland annat efter ett hat trick av Vera Jacobsson. 

THIF-damernas största triumf hittills är ett faktum. Segerglädjen tillsammans är stor: på plan och utanför, mellan gamla och nya lagkamrater och inte minst mellan mor och dotter.