Omvärld Klimat

17 mar 2016

Earthhour - dags att släcka

På lördag den 19 mars 2016 klockan 20.30-21.30 lokal tid är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation. Var med och agera för klimatet du också!

Världen har nu enats om att hejda den globala uppvärmningen. Den nya klimatavtalet är en historisk överenskommelse för människor, djur och natur. Men det räcker inte med ett avtal – vi måste agera också, och de närmsta åren är helt avgörande för planetens framtid.

Årets Earth Hour handlar om att vi måste lämna olja, gas och kol bakom oss och ställa om till en klimatsmart värld helt baserad på hållbar och förnybar energi. Sverige har alla förutsättningar för att gå i täten som världens första fossilfria land.

Tips vad du kan göra för att bidra:

  • Släck din profil på Facebook
    Visa att du deltar i Earth Hour genom att släcka ned din profilbild på Facebook! Tillsammans skickar vi en stark signal till politikerna om att vi vill att de tar krafttag för klimatet. Använd denna länk: twibbon.com/support/sl%C3%A4ck-din-profilbild
  • Skicka brev till Löfvén och Batra
    Tycker du också att vi måste samarbeta mer för att ta itu med klimatfrågan? Skicka ett brev till Stefan Löfven (S) och Anna Kinberg Batra (M). Du kan kopiera och skicka brevet precis som det är eller skriv om det som du själv vill ha det.
  • Skapa en mysig Earth Hour-kväll.
    Tänd levande ljus, spela spel, skapa ljusgrafitti eller titta på stjärnorna.